学院动态

您当前位置: 首页 >> 学院动态 >> 通知公告 >> 正文
讲准字284号:从宏观、微观和纳米层面来看油脂行业更健康的未来

题目:从宏观、微观和纳米层面来看油脂行业更健康的未来

Macro, Micro and Nanoscales of Lipids for Healthier Future

主讲:陈振滨   马来西亚博特拉大学(UPM

时间:10月30日 15:00

地点:食品学院203会议室

主办:食品与生物工程学院

主讲简介:

陈振滨教授于1998年获得食品科学与技术学士一等荣誉学位,2001年获得马来西亚博特拉大学(UPM)食品加工博士学位。于20029月至20048月在日本国家食品研究所担任JSPS博士后研究员,于2012年升为全职教授。陈教授长期主要从事棕榈油、食品纳米技术、食品乳液和天然产物提取等方面的研究,并取得了丰硕成果。目前发表学术论文250多篇(其中大部分被国际知名期刊收率),出版专著10部,多项成果获得马来西亚国家级奖项并产业化。陈教授研究成果也受到了国际社会的一致认可,多次受邀到英国和中国著名高校进行讲学和授课。迄今为止,陈教授获得了40多个国家/国际研究奖。分别于2006年、2011年和2013年获得博特拉大学的青年科学家奖,优秀研究员奖和科学论文奖。于2010ProSPER.Net Scopus荣获年轻科学家奖,是2010年至2014年的TWAS年度联盟成员,并于2010年荣获德国科学技术奖。是马来西亚科学院青年科学家网络的成员,为目前公认的马来西亚科学院(ASM)顶尖研究学者(TRSM)。

主讲内容:

This talk reviews major research outcomes produced by the author’s research group over the last 15 years that have been published on topics related to fats and oils at the macro-, micro- and nanoscales from the scientific and technological perspective. Today, the food industry expects fats and oils to perform in many different applications, and consumers want them to deliver various functions and healthy benefits. At the macroscale level, a continuous search for new oilseed crops with more advantageous oil compositions may lead to the development of excellent candidates that can eventually reach commercial acceptance. More than 10 different types of oilseeds have been rigorously studied for their physicochemical properties and their potential for use in food and non-food applications. In addition, constant formulation development related to fats and oils serves important functions in food and beverage products, from texture and product stability to flavor.

欢迎广大师生参加!

录入时间: 2017-10-26   〖返回〗   〖收藏〗 查看次数: