师资队伍

您当前位置: 首页 >> 师资队伍 >> 硕士生导师 >> 正文
硕士生导师 - 张文 详细信息

姓名 张文
出生日期 1979年6月
职称 副教授
电话 ——
传真 ——
Email zhangwen07@ujs.edu.cn
       详细介绍

【学术简介】
学习经历:
1997年9月-2001年6月,重庆大学,机械电子工程专业,学士学位。
2001年9月-2004年6月,重庆大学,光学工程专业,硕士学位。
2009年9月-2013年3月,浙江大学,生物医学工程专业, 博士学位。

教学及研究经历:
2013年 9 月-2014年9月,美国犹他州立大学,博士后。
2015年3月- 2017年3月,江苏大学教师,资格副教授。
2017年3月至今,江苏大学教师,副教授。

学术社会兼职及荣誉:
Biosensors and Bioelectronics期刊特邀审稿人

【主讲课程】
博士研究生:《食品分离》(英语)
硕士研究生: /
本科生:《生物化学》

【指导硕、博士生研究方向】
博士研究生:电化学检测食品中微量成分;食品触觉和视觉特征传感
硕士研究生:电化学检测食品中微量成分;食品触觉和视觉特征传感

【研究领域】
食品中微量成分和气味的电化学方法检测;食品触觉和视觉属性的交叉敏感研究。

【主要论著】

A real-time-range potentiostat coupled to nano-Au-modified microband electrode array for high-speed stripping determination of human blood lead, Biosensors and Bioelectronics, Wen Zhang, Yiwei Xu, Xiaobo Zou, Ping Wang (SCI 1区, IF=7.8)
Determinations of trace lead in various natural samples by a novel active microband-electrode probe, Chemical Engineering Journal, Wen Zhang, Yiwei Xu, Haroon E. Tahir, Xiaobo Zou  (SCI 1区, IF=6.2)
Hybrid-power wireless electrochemical platform coupled to screen-printed electrode module for natural water monitoring, Sensors and Actuators B: Chemical, Wen Zhang, Yiwei Xu, Haroon E. Tahir, Xiaobo Zou  (SCI 1区, IF=5.4)
Rapid and wide-range determination of Cd(II), Pb(II), Cu(II) and Hg(II) in fish tissues using light addressable potentiometric sensor, Food Chemistry, Wen Zhang, Yiwei Xu, Haroon E. Tahir, Xiaobo Zou, Ping Wang (SCI 2区, IF=4.5, ESI高被引论文)
Microfabricated three-electrode on-chip PDMS device with a vibration motor for stripping voltammetric detection of heavy metal ions, Talanta, Wen Zhang, Han Zhang, Spencer E. Williams, Anhong Zhou (SCI 2区, IF=4.0)
A ZnO–RGO-modified electrode coupled to microwave digestion for the determination of trace cadmium and lead in six species fish, Analytical Methods, Wen Zhang, Yiwei Xu and Xiaobo Zou (SCI 3区, IF=1.9)
Smart voltammetric procedure in an automatic trace metal monitoring system for expanding the measurement range of a gold-band microelectrode array, Measurement Science and Technology, Wen Zhang, HaoWan, Qiyong Sun, Da Ha, PingWang, Andrey Legin (SCI 3区, IF=1.6)

【科研项目】
在研项目:
国家重点研发项目子课题,食品视觉触觉属性智能感传感响应机制研究;
(2017YFD0400102-03)
国家博士后基金,微电极结合纳米荧光颗粒敏感法的鱼肉重金属快速检测;
(2017M611739)
江苏博士后基金,鱼肉中痕量重金属元素的微传感器快速检测研究

(1601053A)

【科研成果及奖励】